Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

Anmeldelse af DOF BirdLife Golden Eagle 35-70x 100mm teleskopsæt

Leder du efter et teleskop, som du ikke skal tage dig af, men hvor det tager sig af dig? Så er Golden Eagle teleskopet perfekt til dig! Tekst og foto/ Emil Poulsen
naturbutikken | 15. maj 2023

DOF BirdLife Golden Eagle (Kongeørnen) er et teleskop, der har givet mig oplevelse på oplevelse. Med sin hårdføre konstruktion samt bjergtagende ydeevne i felten sørger den for, at du får en uforglemmelig oplevelse, når øjeblikket opstår, og fuglen endelig viser sig frem.

Jeg har de sidste to uger lagt kameraet fra mig og begivet mig ud på eventyr med fokus på at lade mine øjne få nogle enestående oplevelser i stedet for, at formålet er et godt billede.

Høgeugle

En af mine oplevelser foregik i Sparresholm med vores lille kendis: høgeuglen. Normalt befinder høgeugler sig ikke i Danmark, og jeg måtte simpelthen bare ud og få et lille glimt af denne pragtfulde og ikke mindst dagaktive ugle!

Findes der så en bedre måde at gøre det på end at komme helt tæt på med et 35-70x 100mm teleskop? Uden anelse om, at uglen ikke var spor bange for mennesker og nærmest fløj imellem benene på mig, begav jeg mig ud i det grå danske vintervejr for at finde den. Uglen var ret nem at finde, taget i betragtning af, at jeg var alene derude. Den sad nok 11m væk, da teleskopets nærfokus lige akkurat kunne fange den, men da jeg drejede zoomdækslet fra 35x til 70x forstørrelse, blev jeg fuldstændig målløs over de detaljer, jeg fik ud af høgeuglen. Jeg kunne indsnævre synsfeltet til dens smukke gule øjne og virkelig få et detaljeret perspektiv af dens små ansigtstræk og fjerdragt.

Teleskopet er nemt at have med at gøre og er enormt hurtigt at sætte op. Det har et super bredt synsfelt på 17-35 m på 1 km afstand, så man misser intet!
Fordi der er fod på teleskopet, er det super simpelt at sætte på stativet. Alt du skal gøre, er at klikke knappen på trefoden ind og køre teleskopfoden ind.
Teleskopet er tungere i enden, men da vi for det mest kigger lidt opad efter fugle, så er det faktisk med til at stabilisere det rigtig godt.

DOF BirdLife Golden Eagle har op til 70x forstørrelse, og det giver os jo en unik chance for at kunne se, hvem der piller næse i Malmø. Lige meget hvor langt jeg har
været fra et dyr, hvis jeg så har kunnet spotte det med det blotte øje, så ville teleskopet også kunnet bringe mig RIGTIG tæt på. Det gør det ikke kun nemt at observere fuglen, men også at gøre det med god samvittighed, da den højst sandsynlig overhovedet ikke ved, at du “stalker” den.

Jeg er naturfotograf og har måtte lægge mit kamera fuldstændig til side, da jeg blev helt frustreret over, hvor skarpt og lækkert alt var på teleskopet frem for i mit spejlreflekskamera.

Emil Poulsen er professionel naturfotograf. Han lever og ånder for at fange et billede, der kan få folk til at tænke, elske og passe på vores natur. Hans naturfotografi “Singing in the rain” blev udnævnt som Danmarks bedste naturfoto 2022. De mange historier, der gemmer sig derude, er endeløse, og han prøver at få fortalt dem alle via sine billeder og naturformidlingsvideoer på Tik Tok.

Videoanmeldelse af DOF BIrdLife Golden Eagle – Emil Poulsen

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Ny fuglekikkerter og seriøse opgradering

Som Dansk Ornitologisk Forenings butik arbejder vi selvfølgelig ikke kun for at fremme interessen for fugle og natur i København, hvor butikken ligger, men også i resten af Danmark og i visse tilfælde Sverige og Norge. Derfor inviterer vi med glæde enhver spirende ornitolog til en snak om, hvad man skal kigge efter i en god kikkert til at se på fugle, ligesom vi også gerne supplerer de erfarne ornitologer med det nyeste udstyr.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktører, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På globalt plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife