Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

Klimafond- og biodiversitetsfond

Bidrag til DOF BirdLife’s klimafond- og biodiversitetsfond og hjælp miljøet

Hvis du gerne vil yde et bidrag til at dæmpe klimaændringer, så er genrejsning af tropeskov den mest naturvenlige måde at gøre det på. Her slår man tre fluer med ét smæk: Stort CO2-optag gennem mange års opvækst af skoven, bedre naturbeskyttelse og naturen bliver mere robust mod klimaændringerne.

Dansk Ornitologisk Forening har i 15 år haft en Klimafond-og biodiversitetsfond, som har opkøbt ødelagte skovområder i bl.a. Ecuador, hvor der er flere truede fugle og andre arter end der er de fleste andre steder i verden. Sammenlignet med danske priser for den billigste landbrugsjord har vi fået 20 gange så meget CO2-optag for pengene. Pt. har vi støttet opkøb for næsten 3 mio. kroner degraderet tropeskov.

Klima- og biodiversitetsfond

I de sidste 11 år har vi støttet opkøb af mere end 1000 ha degraderet bjergskov i Ecuador og Den Dominikanske Republik, som er nogle af de rigeste fugleområder i verden, hvad angår arter, der ikke findes andre steder på Jorden. Sammenlignet med danske priser for den billigste landbrugsjord har vi fået i størrelsesordenen 20 gange så meget for pengene og med et CO2-optag pr. investeret krone, som overgår alt, hvad vi har fået tilbudt andre steder.

Hver gang der er et passende beløb til rådighed, blive pengene investeret i områder, hvor der er et stort potentiale for CO2-optag og fuglebeskyttelse. Det sker i samarbejde med en eller flere af verdens største naturbevarende organisationer, såsom BirdLife International, så der er garanti for pasning af skoven i mange år.

Vi orienterer løbende i DOFs blade om opkøb af områder, efterhånden som det sker.

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktister, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På global plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife

Vi forhandler alle disse mærker