Klima- og biodiversitetsdiplom
Hvis du vil kompensere dit CO2-udslip ud fra danskeres gennemsnitlige CO2-udslip på omkring 10 ton pr. år, kan du gøre det ved hjælp af et diplom fra DOFs Klima- og Biodiversitetsfond.
Klima- og biodiversitetsdiplomet kan også bruges som fødsels- og julegave eller i andre anledninger, idet diplomet prydes af en flot akvarel af Jon Fjeldså i A4-format.
Beløbet går til opkøb af degraderet skov i nogle af verdens vigtigste områder for truede fuglearter og anden biodiversitet og med et stort potentiale for CO2-optag under genvækst af skoven. Optaget pr. hektar er i størrelsesordenen 5 ton pr. år, hvilket betyder, at ens CO2-udslip er kompenseret i løbet af ca. 10 år, hvorefter alt videre optag er ren bonus for Jordkloden og naturen.

Kompenser dit CO2-udslip med genvækst af tropeskov
Hvis du gerne vil yde et bidrag til at dæmpe klimaændringer, så er genrejsning af tropeskov den mest naturvenlige måde at gøre det på. Her slår man tre fluer med ét smæk: Stort CO2-optag gennem mange års opvækst af skoven, bedre naturbeskyttelse og naturen bliver mere robust mod klimaændringerne.

Dansk Ornitologisk Forening har i 15 år haft en Klimafond-og biodiversitetsfond, som har opkøbt ødelagte skovområder i bl.a. Ecuador, hvor der er flere truede fugle og andre arter end der er de fleste andre steder i verden. Sammenlignet med danske priser for den billigste landbrugsjord har vi fået 20 gange så meget CO2-optag for pengene. Pt. har vi støttet opkøb for næsten 3 mio. kroner degraderet tropeskov.

Det nytter noget
En femtedel af verdens CO2-udslip kommer fra afbrænding og ødelæggelse af skove overalt på Jorden, og der er et kæmpe potentiale for CO2-kompensation i genrejsning af ødelagte skove. Hertil kommer, at FN’s klimapanel vurderer, at helt op til 37 % af verdens planter og dyr, hvoraf en stor del lever i tropeskov, kan uddø som følge af de menneskeskabte klimaændringer. Ved at bidrage til genskabelse af skov, kan man altså sikre sig CO2-kompensation, sikre vigtige naturområder og give naturen bedre mulighed for at ’overleve’ klimaændringerne.

Med undtagelse af maksimalt 15 % i købsomkostninger for det konkrete område, går dit bidrag ubeskåret til opkøb. DOF tager ikke noget for at administrere fonden. Og så støtter vi kun opkøb gennem organisationer, som vi har 100 % tillid til, og vi følger op på købene bl.a. ved selvsyn.

Vil du vide mere kan vi henvise til Hans Meltofte, formand for DOF BirdLife’s Naturpolitiske Udvalg, der kan kontaktes på 2988 9278

Klimafond Varenummer: 105101

1.700,00 kr.

DOF BirdLife Klima- og biodiversitetsdiplom

1.700,00 kr.

Forventet leveringstid:
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK