Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

DOF BirdLife Condor 8×42: Skarphedens mester

Som den imposante og relativt sjældne Kondor med det enorme vingefang og elegante flyvefacon, er DOF BirdLife Condor 8x42 noget af et unikum. I sandhed en kikkert, der sprænger rammerne for skarphed, oplevelse og håndtering
Naturbutikken | 18. september 2023

Som den imposante og relativt sjældne Kondor med det enorme vingefang og elegante flyvefacon, er DOF BirdLife Condor 8×42 også noget af et unikum.

Vi udstyrede Danmarks Bedste Formidler 2023, Emil Poulsen, med et eksemplar og bad ham give os sin mening og holdning om produktet.

DOF BirdLife Condor 8×42 er den ene af de to nye High-end kikkerter fra DOF BirdLife optik og minder på mange områder om DOF BirdLife Albatross 10×42, men adskiller sig alligevel på flere punkter. Emil fortæller bl.a.:

“Det er som at få forstørret sit syn. Den er så god, at man helt glemmer, der kigges igennem en kikkert.”

Emil hæfter sig også ved de helt flade billeder uden kromatiske aberrationer. – Heldigvis for kikkerten er udstyret med et UFV (Ultra Flat View) optisk system, der giver noget nær markedets bedste randskarphed. Det er helt uhørt for prisklassen, og det imponerer, som om den havde kostet det tre gange så meget.

Vi har arbejdet meget med bl.a. førerligheden, gummiarmering, øjestykker og fysiske egenskaber. Det betyder bl.a. elegante og smarte fordybninger i kikkerten, der gør, at den ligger decideret fremragende i hænderne.

Tillige er det store fokushjul, udover selve størrelsen, også belagt med gummiindlæg for ekstra greb, uanset om det er koldt, varmt, regner eller sner. Noget, der er tilvalgt efter forespørgsel fra adskillige brugere af high-end optik.

Øjestykkerne har vi også sørget for er mange-trins-justerbare og med en lav dybde, så de er velegnet til brillebærere.

Synsfeltet er enormt – især for en 8×42 kikkert. Når man ser på noget, som er 1000 meter væk, har man et synsfelt på 141 meter, hvilket gør det markant lettere at spotte faunaen, og takket være den vanvittige randskarphed, kan hele synsfeltet udnyttes til fulde. Dette gør, at den tilhører en eksklusiv klub af kun en håndfuld af optikker på hele markedet.

Den lave nærgrænse gør også DOF BirdLife Condor 8×42 yderst velegnet til sommerfugle og lignende, og endnu engang kan man nyde eksempelvis en sommerfugl i fuld flor med skarphed fra kant til kant.

Sæt knap 7 minutter af din tid, eventuelt med en god kop af din favoritkaffe eller -te, og nyd Emil Poulsens anmeldelse af DOF BirdLife Condor 8×42 kikkert lige her:

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktister, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På global plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife