Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

En ny bedste ven: DOF BirdLife Albatross 10×42

Naturfotograf Emil Poulsen tester og afprøver DOF BirdLife Albatros i smukke omgivelser. Se videoen og læs blogindlægget om hans oplevelse!
Naturbutikken | 27. juli 2023

Når man får en kikkert i hånden, skal det ikke føles som et eksternt værktøj, der til tider kan hjælpe dig med at identificere en fugl. Nej, det skal være dit ekstra sæt øjne, der føles naturligt limet til din pan – de og som bruges lige så nemt, som en musvåge bruger sine egne superøjne.

Den splinternye, toptunede og let betjenelige DOF BirdLife Albatross 10×42 er lige netop de ekstra sæt øjne, som vi alle har brug for!

Jeg har den sidste måneds tid arbejdet side om side med Albatrossen, og en ny form for fuglekiggeri har åbenbaret sig for mig. Jeg har aldrig nogensinde haft en kikkert, som lod mig slappe 100% af i øjnene, og som egentlig var mere i retningen af en knivskarp makker end et stykke værktøj.

Med kikkertens hårdføre konstruktion behøver jeg hverken at bekymre mig om vind eller vejr. Den har lækre gummiøjestykker, som gør den ekstra sej overfor potentielle stød – og som vi alle nok ved, så er det altid dét, som går i stykker først på en kikkert. Ikke nok med det, så er den også vandtæt og har et armygrønt gummiovertræk, som gør den endnu mere robust og tank-agtig.

De sidste par uger har jeg tilbragt med de gråstrubede lappedykkere og deres fantastiske søde, små, stribede unger. Det bragte virkelig dette stykke glas til en sand test, da oplevelsen som naturfotograf godt kan gå hen at blive en del mudret og våd. Lappedykkerne befandt sig ude på en lille sø, men det var kun morgensolen, som belyste dem godt. Det betød, at jeg måtte bruge flere morgener før solopgang på at finde dem og ikke mindst planlægge mit “perfekte skud”. DOF BirdLife Albatross 10×42 er en haj til at opretholde det sande billede fra øjne til kikkert. Den spiser ikke lyset væk, som mit kameraobjektiv eksempelvis gør. Den forbliver “afdugget” under temperaturvariation fra kold morgen til varm dag.

På trods af lidt kravleri i vandkanten så er Albatrossen stadig som splinterny, og det bliver ikke en bekymring i fremtiden, om den skulle gå i stykker. Ud af alle de kikkerter som jeg har prøvet, så er den nok den allermest modstandsdygtige. Når man kigger igennem optikken, så føles det ikke, som en hvilken som helst kikkert.

Albatrossen er tunet med et optisk UFV-system (Ultra Flat View), som fjerner forvrængningerne i hjørnerne af billedet og giver dig en mere “normal” oplevelse. Lige netop dét kombineret med ED-glas og to gummi “Eye-Relieving” øjestykker, fører til, at du pludselig ikke har mere, du kan ønske dig!

Jeg, Emil Poulsen, har prøvet utallige kikkerter igennem mit liv, og der er absolut ingen tvivl om, at DOF Birdlife nu har gjort det. De har skabt en kikkert, som jeg nu kan udnævne som min yndlings. Jeg er helt betaget af dens ydeevne, og det har været som at få en ny bedste ven, som gør mit liv i felten MEGET nemmere!

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Ny fuglekikkerter og seriøse opgradering

Som Dansk Ornitologisk Forenings butik arbejder vi selvfølgelig ikke kun for at fremme interessen for fugle og natur i København, hvor butikken ligger, men også i resten af Danmark og i visse tilfælde Sverige og Norge. Derfor inviterer vi med glæde enhver spirende ornitolog til en snak om, hvad man skal kigge efter i en god kikkert til at se på fugle, ligesom vi også gerne supplerer de erfarne ornitologer med det nyeste udstyr.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktører, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På globalt plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife