Giv en hjælpende hånd til vores flyvende pattedyr
Hvis man vil hjælpe flagermusene der lever i din have, kan man opsætte en flagermuskasse i FSC certificeret douglasgran. Douglasgran er yderst velegnet til flagermus, da det stærke kerneved kan klare det danske vejr uden at behandles, hvilket både flagermus og miljøet sætter pris på.

Der findes flere forskellige arter flagermus, og alle har det til fælles at de mangler egnede overvintringssteder samt ynglesteder. Tidligere overvintrede flagermus ofte på utætte loftsrum eller i hule træer. Der er desværre ikke mange hule træer tilbage i det danske landskab, og det moderne byggeri lader ikke mange revner og sprækker stå åbne for flagermusene.

Om vinteren
Flagermusene bruger både kasserne til at føde og opfostre deres unger i, samt som overvintringssteder i de koldeste måneder på året. Det er ikke ualmindeligt at mange flagermus klumper sig sammen i en enkelt kasse for bedre at kunne holde på varmen i vintermånederne.

Den ene tjeneste er den anden værd
Flagermusene er utrolig gavnlige dyr at have omkring boligen. De lever udelukkende af insekter, og fortærer blandt andet masser af møl, myg og andre generende insekter i haven. Giv flagermusene de bedste vilkår ved at ophænge flagermuskasser, og flagermusene hjælper dig med at holde bestanden af skadevoldende insekter nede.

Opsætning og montering

Flagermuskassen redekassen kan opsættes på et træ i haven, eller på en husgavl, gerne 3-4 meters højde eller højere. Undgå den værste direkte sol på kassen, så den ikke bliver for varm om sommeren. Kassen monteres ved at forsiden vippes ud, og den medfølgende bøjle klikkes på. Forsiden lukkes på plads, og den medfølgende split monteres for at holde forsiden inde.

Et socialt væsen
Flagermus holder ofte sammen i grupper hvor de støtter hinanden. De giver hinanden varme om vinteren og arbejder sammen om at finde føde. Man kan derfor sætte flere kasser op, som de bruger forskelligt i løbet af året. Gerne med en fri sigtelinje imellem kassernes indgangssprække, så føler flagermusene sig bedst tilrette. På den måde kan man være heldig at have en hel koloni af flagermus.

Tekniske specifikationer:
Indflyvningssprække: 20 x 125 mm
Højde: 35 cm
Bredde: 17,5 cm
Dybde: 10 cm
Bræddetykkelse: 22 mm certificeret douglasgran
Samlet med rustfri A4 skruer

Flagermus Varenummer: 104625

399,00 kr.

Flagermuskasse i FSC certificeret douglasgran

399,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK