Petromax Kuksa Cup lavet af oliventræ

Den traditionelle og alsidige bushcraft-kop til eventyrere

Hvad gør Petromax Kuksa lavet af oliventræ til din perfekte bushcraft-kop:

– Traditionel kuksa-form for en kop med historie
– Håndlavet i Tyskland
– Bæredygtig, da den er lavet af gamle oliventræer, der er fældet
– Fødevaresikker og meget holdbar takket være olie-voks-finish
– Praktisk læderløkke til ophængning

En kuksa – den traditionelle kop lavet af oliventræ til enhver form for eventyr

Petromax Kuksa er en traditionel trækop: Den blev brugt som drikkebeholder, til at spise af eller som en beholder til at samle bær. Det særlige ved Petromax Kuksa er det kontinuerlige, horisontale håndtag, der gør det muligt at holde fast på koppen sikkert, slurk efter slurk. Du kan fastgøre Kuksa til din bælte eller rygsæk med læderløkken, så den altid er praktisk lige ved hånden.

Kuksa er det ideelle udstyr på udendørs eventyr, fordi den er så alsidig. Den kan bruges som en kop, til suppe eller som en serveringsret – med en kapacitet på 200 ml kan du endda bruge den som en øse eller målekop. Denne ægte bushcraft-kop er nem at bruge og meget holdbar. Du vil kunne nyde den som en del af dine udendørs aktiviteter i mange år fremover.

Historien om kuksa – hvor bushcraft-koppen stammer fra

Oprindeligt udskar ejeren deres egen kuksa fra birk ved hjælp af blot nogle få værktøjer som en kniv og en økse og tilføjede en stykke rensdyrhorn og en læderrem. Ifølge traditionen blev kuksa aldrig vasket, men simpelthen skyllet i en strøm eller sø. Oliventræet har den fordel, at det er ridsefast, hygiejnisk, modstandsdygtigt over for syrer og optager ikke lugte – hvilket gør det ideelt udstyr til eventyr. På grund af olie-voks-finishen behøver du ikke behandle Petromax Kuksa med salt eller stødt kaffe, og du kan bruge den med det samme.

Hvad der gør din kuksa af oliventræ så unik

Disse kuksa-kopper er håndlavede af Petromax i Tyskland fra træet fra Olea europaea-træet. Oliventræerne fældes, fordi olivenene ikke længere kan høstes – hvilket gør bæredygtig brug af en ressource i produktionen. Olie-voks-finishen, der påføres i slutningen af produktionsprocessen, betyder, at koppen vil holde i lang tid og altid er klar til næste udendørs brug. Den iøjnefaldende indgravering af Petromax-dragemærket giver hver kuksa en særlig touch med sit helt individuelle træmønster.

Sådan passer du på din kuksa:

Du kan skylle din kuksa på den traditionelle måde ved blot at bruge strømvand – eller bruge mild opvaskemiddel og rent vand. Tør den grundigt efter brug. Ved behov kan du påføre en tynd film af høj kvalitet olivenolie. Stærkt farvede væsker som brombærsaft eller rødvin kan plette kuksaen.

Tekniske detaljer:
– Materiale: Oliventræ med olie-voks-finish
– Dimensioner (ca.) (H x B x D): 6,5 x 14 x 9 cm
– Dimensioner med emballage (ca.): 6,5 x 14 x 9 cm
– Vægt (ca.): 175 g
– Vægt med emballage (ca.): 175 g
– Fyldmængde (maks.): 200 ml

Outdoorudstyr Varenummer: 105696

299,00 kr.

Håndlavet kop i oliventræ

299,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK