Habeetats Bihotel Utzon Edition
Få gavn af de vilde biers bestøvning i haven og oplev bl.a. de smukke murerbier med det elegante Habeetats Bihotel Utzon Edition. Bladskærebier eller murerbier, som f.eks. superbestøveren rød murerbi (Osmia bicornis), bruger meget gerne bihotellet til at lave næste generation. Se dem hoppe fra blomst til plante og videre for at bestøve og samle nektar ind til fremtidens yngel, som den flittigt laver små madpakker og celler til inde i bihotellet.

Et sikkert hit, også blandt børn
De vilde bier, også kaldt solitære eller enlige bier, er ganske fredlige. Også blandt børn! De har nemlig ingen koloni med honning at beskytte og behøver derfor ikke nogen brod. Det gør dem også super spændende, for nu er det nemt og sjovt at komme tæt på.

De vilde bier har behov for danske blomster og planter med nektar for at trives. Overvej løsningen med en frøpakke, eller se vores Seed Bombs. Til gengæld bliver naturen i nærområdet også hjulpet med bestøvning. Flere og flere drivhuse bruger vilde bier til at bestøve deres træer eller frugter i plantager.

Et bihotel med succes!
Habeetats Bihotel Utzon Edition er nok det flotteste og praktiske bihotel der kan købes. Designet af arkitekt Jeppe Utzon og entomolog Anja Amtoft. Fremstillet med omtanke af rester fra produktionen af bl.a. blankegulve og møbler fra Dinesen. Alle hullerne er 8 mm brede og 200 mm dybe, hvilket er det mest ideelle for de mest eftertragtede vilde bier. Denne gode huldybde sørger for at der vil blive lagt æg af både hunner og hanner. Fælles for brugerne af bihotellet er, at æg der bliver til hunner kun lægges inden for en vis dybde. Derfor er det dette bihotel en af de bedste på markedet. Også når det kommer til den vigtige vedligeholdelse, da bihotellet er utroligt nemt at skille ad, rengøre og samle igen.
Bihotellet er også meget velegnet som gave, da der medfølger en lærerig guide der er let at gå til. Den fortæller blandt andet om de fantastiske bier, opsætning og vedligeholdelse af bihotellet.

Den store omtanke for designet har gjort at bihotellet er blevet brugt i adskillige forskningsprojekter omkring i verden. Klik for at se mere hos Habeetats.

Opsætning
Med det smarte ophængsbeslag der medfølger, kan bihotellet roteres så det nemt peger mod solen. Sydøstlig retning er bedst, da bierne har mest gavn af sol morgen og middag. Placeres i ca. 1½-2 meters højde for at skåne bierne fra de fleste rede snyltere.

To skruer og rawplugs medfølger.

Douglasgran er et vejrbestandigt materiale, så selve træet behøver ingen vedligeholdelse. Hvert andet til tredje år anbefales det at bihotellet skilles ad og renses. Det enkelte design gør at man nemt kan skille det ad og fjerne rester af celler, yngel og parasitter. Sæt evt. bihotellet ind i ovnen i en time på 65 grader, så desinficeres bihotellet fra svampesporer og andet der kan skade bierne.
Hvis du har lyst, kan du læse mere om vedligeholdelsen ved at klikke her.

Læs mere om Utzon Edition her.

Synonymer: Enlige bier, solitære bier, insekt, insekthotel, insekthus.

Redekasser Varenummer: 105103

649,00 kr.

Habeetats Bihotel Utzon Edition

649,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK