How Birds Evolve udforsker, hvordan evolutionen har formet de karakteristiske egenskaber og adfærd, vi observerer hos fugle i dag. Douglas Futuyma beskriver, hvordan evolutionær videnskab belyser fuglenes vidundere, spænder over emner som arternes betydning og oprindelse, den evolutionære historie af fuglediversitet og udviklingen af fuglenes reproduktive adfærd, fjerdragtsmykker og social adfærd.

I denne mangefacetterede bog undersøger Futuyma, hvordan fugle udviklede sig fra ikke-aviske dinosaurer og afslører, hvad vi kan lære af fuglenes “slægtstræ”. Han ser på, hvordan naturlig udvælgelse gør det muligt for forskellige former for den samme art at vare ved, og diskuterer, hvordan tilpasning ved naturlig udvælgelse tegner sig for fuglenes forskellige livshistorier og den rige variation af fugleopdragelsesstile, parringsvisninger og samarbejdsadfærd. Han forklarer, hvorfor nogle dele af planeten har så mange flere arter end andre, og spørger, hvad et evolutionært perspektiv bringer til presserende spørgsmål om fugleudryddelse og ødelæggelse af levesteder. Undervejs giver Futuyma en insiders perspektiv på, hvordan biologer praktiserer evolutionær videnskab, fra at studere fossiloptegnelsen til at sammenligne DNA-sekvenser blandt og inden for arter.

Et must-read for fugleentusiaster og nysgerrige naturforskere, How Birds Evolve viser, hvordan evolutionær biologi hjælper os med bedre at forstå fugle og deres naturhistorie, og hvordan studiet af fugle har informeret alle aspekter af evolutionær videnskab siden Darwins tid.

Fugleforskning Varenummer: 105312

279,00 kr.

How Birds Evolve

279,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK