Rummelig redekasse til hvinand
Hvinanden er en af de få ænder, der yngler i hule træer. Da hule træer desværre er en mangel vare i de fleste danske skove, får hvinande en hjælpende hånd ved opsætning af redekasser. Når du sætter en Hvinande redekasse i FSC certificeret douglasgran op, er du med til at sikre hvinanden gode yngle forhold i mange år fremover og en fremtid i Danmark. Samtidig er du også med til støtte dansk bæredygtig skovdrift.
Hvinandekassen er udført i dansk vejrbestandigt douglasgran og lærketræ fra skovene omkring Silkeborg. Hvinandekassen er samlet med uforgængelige rustfri stålskruer og er derfor både meget solid og vejrresistent, selv i det fugtige danske klima. Selve tagkonstruktionen er udført i klinkebrædder af lærketæ, for effektivt at forhindre vandindtrængning. I tilfælde af slagregn direkte mod hullet er kassen forsynet med bunddræn, så der aldrig kan samles vand i kassen.

Opsætning
Hvinandekassen placeres i et træ tæt ved søbredden i en højde fra 1,5 m op til 7 m. Træet må gerne hælde ud over vandet, og det er vigtigt, at der er fri indflyvning til hullet. Der må ikke være forstyrrende grene ud for eller under hullet, så indflyvningen besværliggøres, og ungerne kan hænge fast, når de skal hoppe ned i vandet. Kassen tippes let fremover, så ungerne kan kravle op ad kassens inderside til hullet. Bunden fores med de medfølgende høvlspåner. Kassen kan ophænges med et kraftigt tov som vist på billedet (tov medfølger ikke).

Trappe til ællingerne
I redekassen til hvinand er der indvendigt monteret lister, så ællingerne kan klatre ud af kassen, når tid er. Men hvad gør ællingerne fra 6 meters højde? Ja, de hopper såmænd bare. De små dunbolde er bygget til at klare faldet ned til jorden, hvor hvinand moren står og hepper på dem.

Andre fede arter
Hvinandekassen passer også til lille skallesluger og høgeugle, der også kan bruge en hjælpende hånd.

Dimensioner:
Højde: 59 cm
Bredde: 25 cm
Dybde: 30 cm
Hulstørrelse: 12 cm

Klik på fuglenes navne, for at læse mere om hvinandlille skallesluger og høgeugle.

Redekasser Varenummer: 104708

999,00 kr.

Hvinand redekasse i FSC certificeret douglasgran

999,00 kr.

Forventet leveringstid: 3-10 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK