Kirkeuglekasse fremstillet i vandfast douglasplade
Denne Kirkeugle redekasse i FSC certificeret douglasplade, er fremstillet af douglasplade der er limet med vandfast lim. Udhænget henover indgangshullet forhindrer, at katte og andre rovdyr kan få en klo ind i kassen. Kassen er forsynet med to forskudte huller, der yderligere forhindrer en mår i at sno sig ind i kassen. De forskudte huller hjælper også med til, at der er mørkt i redekammeret, hvilket uglerne foretrækker.

Opsæt en kirkeugle redekasse og hjælp Danmarks mindste ugle
Kirkeuglen er gået kraftigt tilbage i Danmark. Bestanden vurderes i dag til at udgøre mindre end 85 par. Årsagen til tilbagegangen kendes ikke helt, men en kombination af intensivering af landbruget samt aflukning af loftsrum og renovering af ældre bygninger kan være nogle af forklaringerne. Kirkeuglen er en lille ugle på størrelse med en solsort, der fortrinsvis lever af regnorme, insekter og mus. Den ynder landlige omgivelser med masser af skjulesteder, brændestabler, stengærder og vildtvoksende buske. Samtidig kræver den vedvarende græsarealer i nærheden, der holdes nede af kvæg eller lignende, så den kan søge føde i det lave græs. Kirkeuglen er en af de få ugler, der også aktivt søger føde om dagen. Er man heldig, kan man se den fange og spise insekter på græsplænen. Tidligere var kirkeuglen almindelig på gårdene i det åbne land, men i takt med at de afgræssede arealer er blevet færre, er kirkeuglen gået meget tilbage.

Opsætning af kirkeugle redekassen
Kirkeuglekassen kan opsættes ude under et tagudhæng eller inde i lader og på loftsrum, hvor der er fri indflyvningsmulighed hele døgnet rundt. Udhænget på kassen beskytter mod uvedkommende gæster ovenfra. Det er vigtigt, at kassen opsættes, så der ikke er direkte tilgængelighed til indgangshullet via en bjælke eller lignende. Det er også vigtigt, at lågen i bagenden af kassen åbnes før montering, og at den medfølgende pose høvlspåner fordeles i redekammeret.

Dimensioner
Længde: 92 cm
Bredde: 20 cm
Højde: 20 cm
Hulstørrelse: 6,5 cm.

Der medfølger en pose høvlspåner til forring af redekammerets bund.

Læs mere om kirkeugle, her.

Redekasser Varenummer: 105021

999,00 kr.

Kirkeugle redekasse i FSC certificeret douglasplade

999,00 kr.

Forventet leveringstid: 3-10 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK