KLIMAFORANDRINGER I EN FJERN FORTID

»En naturkatastrofe for 66 millioner a°r siden udslettede næsten alt liv pa° Jorden. Det er en grum historie, men den viser jo ogsa°, at livet kom igen, blomstrede og udviklede sig til den verden, vi kender i dag«. Sa°dan lyder det fra Charlotte Blay og Lykke Bianca, der sta°r bag denne nye børnebog om kridthavet.

Charlotte og Lykke har vandret adskillige ture langs Stevns Klint sammen, og det var her, de fik den ide´ at lade kridthavets beboere fortælle en nysgerrig dreng historien om, hvad der i grunden skete med dinosaurerne. Det skulle selvfølgelig være en sjov og spændende historie, forklarer de, men ogsa° oplysende. Derfor er bogen blevet til i samarbejde med eksperter i geologi og palæontologi, og den udkommer ba°de pa° dansk, engelsk og tysk.

»Historien om meteoren, der udslettede halvdelen af alt liv pa° Jorden er
jo universel«, forklarer Charlotte Blay. »Katastrofen ramte hele kloden og skabte de største klimaforandringer i Jordens historie. Og sa° er det her i lille Danmark, ved Stevns’ Klint, vi finder de allerbedste beviser pa°, hvad der skete. Derfor kom klinten pa° UNESCO’s Verdensarvliste i 2014. Og na°r noget er verdensarv, skal vi altsa° passe ekstra godt pa° det«, siger hun.

Ha°bet er at fa° endnu flere børn til at interessere sig for at ga° pa° fossiljagt og reflektere over, hvor vigtigt det er at passe pa° naturen. Nu og i fremtiden.

Charlotte Blay har skrevet bøger i over 40 a°r og har udgivet mere end 80 titler for børn, unge og voksne og modtaget flere litteraturpriser Hun har desuden skrevet sangtekster for Povl Kjøller, kogebøger og manuskripter for Danmarks Radio. Og sa° elsker hun historie og at rejse.

Lykke Bianca (lykkebianca.dk) er billedkunstner og illustrator med en særlig forkærlighed for dyr. Foruden bogillustrationer har hun lavet illustrationer til museer, videnskabelige artikler, undervisningsmateriale, brocurer, flyers, postkort, møbeldesign, manualer, billedbøger, kort og meget mere. Hun bor og arbejder pa° Stevns.

Forfatter & illustrator: Charlotte Blay & Lykke Bianca

92 sider, rigt illustreret

Børnebøger Varenummer: 105456

129,00 kr.

Kridthavets mysterium – Hvorfor døde dinosaurerne

129,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK