Kystfuglene omkring Fyn

I denne bog beskrives de fynske kystfugles aktuelle status og udvikling. I billeder, tekst og tabeller fortælles om fuglelivet på alle fynske småøer og vigtige kystlokaliteter. I bogen præsenteres resultaterne af et toårigt projekt, hvor 40 fynske fuglefolk har optalt ynglefuglene på i alt 108 øer og 24 kystlokaliteter omkring Fyn.

En tilsvarende ø-undersøgelse af de fynske kystfugle blev foretaget i 1974-76. De gamle oplysninger sammenlignes nu med et helt nyt talmateriale, og udviklingen gennem et halvt århundrede belyses. Det er dette enestående materiale, der præsenteres i denne bog.

Der er kommet nogle nye arter til, og nogle arter er forsvundet eller på vej ud af den fynske fuglefauna. Nogle arter er gået frem, men flere er gået tilbage. Der er samlet set langt færre ynglende kystfugle nu end for 50 år siden. De fynske øer og kystområder har i både dansk og international sammenhæng meget stor betydning for ynglende kystfugle. Derfor er det vigtigt at afdække, hvordan forholdene for kystfuglene gradvist er ændret. Trusler mod ynglefuglene som for eksempel forstyrrelser fra et forandret og øget friluftsliv på vandet gennemgås, og midler til at beskytte dem bedre fremlægges.

Naturboghandel Varenummer: 105658

199,00 kr.

Kystfuglene omkring Fyn

199,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK