Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

Med Ørneklubben på Danmarks vestligste spids

Lørdag den 25. marts 2023 gæstede Ørneklubben Blåvand Fuglestation for at opleve ringmærkning og vestkystens vilde natur.
Naturbutikken | 16. august 2023

Af Adam Sahl Søderdahl

Pladserne var fyldte, og i alt dukkede mere end 40 fugleglade børn og ledsagere op på stationen, hvor fugleambassadører fra Fyn og DOF UNG’ere stod klar til at tage imod de spændte familier. Trods udsigt til regnvejr, valgte vejrguderne at tilsmile forsamlingen og styre uvejret uden om Blåvand, der i stedet nød et flot solskin det meste af dagen. Det gav gode forudsætninger for ringmærkningen, der var arrangementets første aktivitet.

Der var heldigvis fugle i nettene, selvom sæsonen og tidspunktet på dagen ikke lovede for meget. Dagens første fugl var den smukke rødtoppede fuglekonge, til stor begejstring for mange af børnene. Den gav nemlig anledning til mange nye krydser og point i Fuglebingo. Derudover fik børnene lov at se ringmærkning af både bogfinke, gransanger, fuglekonge og rødhals. Med fugle i hånden, talte børn og ringmærkere om, hvorfor man egentlig ringmærker, hvorfor fugle ser ud, som de gør, hvor meget en fuglekonge vejer, og hvor gransangeren har været henne over vinteren. Der sker noget, når fuglene pludseligt er så tæt på; børnenes fokus og nysgerrighed skærpes, og de opdager ting, som de ikke har set før.

Efter dagens ringmærkning gik turen til stranden. Den rå vestkyst bød på mange spændende oplevelser, som f.eks. sandløbere, sæler, strandskader, hugorme og muslingeskaller i et væld af former og farver. Bevæbnet med poser, samlede børnene deres egne strandskatte. Heri gemte der sig alt fra konksnegle og deres æg til ny-opskyllede slangestjerner.

Efter en kold og blæsende tur på stranden, samlede hele banden sig atter ved stationen og nød et glas varm kakao og popkorn ved bålet. Strandskattene blev nærstuderet, og det samme gjorde stations samling af udstoppede fugle. Mætte af indtryk, historier og kakao, sluttede dagen for de fugleglade børn med en fælles optælling af alle dagens arter af fugle og andre dyr. Ørneklubben siger tak for et fantastisk besøg på Blåvand Fuglestation, der satte rammerne om en sjov og lærerig dag. Vi glæder os til at komme igen!

Fotos: JonasOutside

Meld dig ind i eller læs mere om Ørneklubben på: Ørneklubben.dk

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Ny fuglekikkerter og seriøse opgradering

Som Dansk Ornitologisk Forenings butik arbejder vi selvfølgelig ikke kun for at fremme interessen for fugle og natur i København, hvor butikken ligger, men også i resten af Danmark og i visse tilfælde Sverige og Norge. Derfor inviterer vi med glæde enhver spirende ornitolog til en snak om, hvad man skal kigge efter i en god kikkert til at se på fugle, ligesom vi også gerne supplerer de erfarne ornitologer med det nyeste udstyr.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktører, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På globalt plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife