Giv fuglene en god bolig, som holder i mange år
Få den flotte blåmejse eller andre mejser som naboer, og giv dem en hjælpende hånd ved at sætte en mejsekasse op. Mejsekasse i fyrretræ Ø28 er en solidt dansk produceret redekasse i fyrretræ og sikrer gode forhold for fugleungerne. Mejser og andre fuglearter kan bruge redekassen hele året! De bruger nemlig redekassen til at søge ly for vind og vejr. Især om vinteren bruger fuglene eller andre dyr redekassen til at overnatte i. Om foråret og sommeren når fuglene yngler, får de stor gavn af kassen, da der desværre er mangel på ynglesteder i den danske natur.

Arter
Hulstørrelsen på 28 mm passer bedst til: blåmejse, topmejse, fyrremejse, sumpmejse og sortmejse, men skovspurv kan også finde på at bruge kassen.

Mejsekassen i fyrretræ Ø28 opfylder anbefalingerne fra DOF og har et indgangshul på 28 mm. Anbefalingerne fra DOF betyder at fugleungerne har gode vilkår, da kassen er stor nok til at ungerne ikke maser hinanden og dyb nok til at andre dyr ikke kan nå ned og plyndre kassen.

Støt to gode sager
Når du sætter denne mejsekasse i fyrretræ op, støtter du både de fugle og mennesker der har brug for en ekstra hånd! Redekassen er lavet på Nordfynsværkstedet, et specialværksted for borgere der har brug for en ekstra indsats. Vi er glade for at kunne hjælpe fuglene og samtidigt støtte et opholdssted, der giver personer med særlige behov en værdig hverdag.

Til redekassen medfølger hulbeslag, også kaldet “spættesikring”, og ophængsbeslag.

Er redekassen blevet brugt skal den åbnes og tømmes om efteråret. Det kræver værktøj, skruetrækker eller skruemaskine, for at åbne.

Vi anbefaler at den bliver malet med miljøvenlig maling eller behandlet med koldpresset linolie. Så holder redekassen i mange år.

Tips
Fuglene sætter pris på at mejsekassen hænger i hovedhøjde og op til 3 meters højde, og bliver skånet for den værste sol. Fuglene er dog gode til at tilpasse sig og en får også glæde af kassen hvis den hænger anderledes.

Oplever man at der er kamp om mejsekassen i haven, kan man overveje om det er tid til at sætte en ny op. Vi anbefaler at der er ca. 10 meter mellem hver redekasse af samme type, for at de kan blive beboet af forskellige fuglefamilier.

Mejser kan godt finde på at lave flere kuld unger om året. Hænger man to redekasser op tæt på hinanden, kan samme par gå i gang med andet kuld i nabokassen, når deres første kuld forlader mejsekassen.

Synonymer: Mejse kasse, blåmejsekasse, blåmejseredekasse, blåmejse redekasse, fuglehus, mejsehus, fuglebo.

Redekasser Varenummer: 109178

249,00 kr.

Mejsekasse i fyrretræ Ø28

249,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK