En fantastisk sejler
Mursejleren lever næsten hele dens liv i luften, hvor den både fouragerer, parrer sig og sågar sover! Faktisk lander mursejleren kun i yngleperioden, når redemulighederne undersøges, og æggene skal udruges. Den er tilpasset til livet i luften og gør selv de adrætte svaler til skamme med sin akrobatik.

Mursejleren er også en rigtig byfugl, da den i Danmark typisk yngler under tage og i sprækker i bygninger. Så længe en bygning er mindst ca. 5 meter høj, kan man sætte en redekasse op og få en mursejler som nabo. Det giver en berigelse af bylivet og er til glæde for både mennesker og fugle. Især om sensommeren, når ungerne er kommet på vingerne, samler mursejlerne sig i flokke og suser hen over byens tage i jagten på insekter.
Her i Naturbutikkens baggård på Vesterbrogade nyder vi mursejlerne når forældrene kommer farende med de hvinende unger jagende efter sig.
Er man bekymret for fugleklatter, fuglelopper eller besværlig rengøring, kan man godt ånde lettet op. Mursejleren er nok den renligste fugl der findes, og har ingen negative konsekvenser for mennesker. Rengøring er ikke nødvendigt.

Et fantastisk byliv
At opsætte en mursejler redekasse er en af de vigtigste ting, man kan gøre, for både mursejleren og bylivet. Energirenoveringer, tagudskiftninger og nedrivninger af gamle bygninger ødelægger desværre både mursejlernes reder og deres muligheder for at finde nye steder at yngle. Klik her for at læse mere.

Faktisk er reden så vigtig for mursejleren, at den er en af de få fugle hvis rede er fredet og beskyttet ved lov hele året rundt. Den er nemlig meget stedfast, og den samme fugl bruger den samme rede år efter år. Mursejleren er også en hel sommer om at bygge en ny rede, hvis den overhovedet kan finde et sted at være. Så det er et stort problem for mursejleren, hvis der ikke sættes en mursejlerkasse op som erstatning.
Til gengæld kan opsætning af f.eks. mursejlerkasser være med til at få en renovering eller et byggeri svanemærket! Klik her for at læse mere.

En fantastisk redekasse
Med denne mursejler redekasse til tagudhæng i FSC certificeret douglasgran kommer mursejleren ikke forgæves efter rejsen fra ækvator. Det er vigtigt med en solid, redekasse der tilgodeser mursejlernes specielle behov.
Mursejlerens ben er så korte, at den har meget svært ved at lette fra jorden. Når ungerne skal ud at flyve, har de altså kun ét forsøg. Mursejlerkassen skal derfor have de rigtige dimensioner, så ungerne kan træne deres muskler og være flyveklare. Der er tilføjet riller under indgangshullet, da mursejlerne kan have svært ved at hænge fast og inspicere kassen.
Hulstørrelsen på indgangshullet er også vigtigt. Da mursejlerne ankommer fra Afrika sent på foråret, kan kassen være overtaget af gråspurv eller sågar stær, hvis indgangshullet er for stort. Indgangshullet på 28 x 65 mm er designet således, at mursejlerne kan flyve direkte ind og ud af redekassen og at i øvrigt kun skovspurve og mejser kan finde på bruge redekassen, hvilket er usandsynligt, hvis redekassen hænger højt.
I Naturbutikkens baggård har vi haft succes med mursejlerkasser. Her har vi sågar oplevet at spurve og mursejlere deltes som kasserne!

Redeskål og redemateriale medfølger. Det er med til at sikre de flittige mursejlerforældre og deres unger de bedste vilkår.

Douglasgran er et vejrbestandigt og holdbart materiale der sikrer et godt indeklima. Det er meget vigtigt da redekasserne typisk hænger så højt at de ikke er nemme at komme til.

Opsætning
Mursejler redekasse til tagudhæng i FSC certificeret douglasgran er flad på toppen og ryggen så den kan skrues fast i både tagudhæng, væg eller anden konstruktion. Selv broer eller tårne kan bruges.
Hvis redekassen ikke kan sættes noget sted hvor den beskyttes for den værste regn, anbefaler vi en af vores redekasser med skråt tag.

Kassen kan åbnes på siden uden brug af værktøj. En split udtages. Rede skålen placeres bagerst og redemateriale lægges deri. Splitten sættes i igen for at låse lågen.

Mursejlerkassen placeres i minimum 5 meters højde. Der er ingen maksimal højde.

Rengøring er ikke nødvendigt. Hvis alt redemateriale fjernes, vil mursejleren formentlig ikke yngle det kommende år. I stedet bruger den sommeren på at gøre reden klar, til den vender tilbage næste år.

Mursejlerkassen overholder de mål, der anbefales af DOF (Dansk Ornitologisk Forening) samt førende eksperter på området.

Indvendige mål:
Bund: 35,5 x 17,5 cm
Højde: 17,5 cm
Hulstørrelse: 28 x 65 mm

Mursejler Varenummer: 101107

599,00 kr.

Mursejler redekasse til tagudhæng i FSC certificeret douglasgran

599,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK