Hjælp en kritisk truet ugle
Perleuglen ynglede i 2007 for første gang i 40 år igen i Midtjylland. Når du sætter en perleuglekasse op, er du med til at sikre, at perleuglen igen kan etablere en bæredygtig bestand i Danmark. Samtidig er du også med til støtte dansk bæredygtig skovdrift.
Allike og huldue kan bruge også gerne denne redekasse. Sortspætter i området kan også drage nytte af denne redekasse, da alliker kan bruge redekassen til at yngle i, i stedet for at tage sortspætternes huller.

Holdbart og trygt uglebo
Denne Perleugle, allike og huldue redekasse i FSC certificeret douglasgran er udført i dansk vejrbestandigt douglasgran og lærketræ fra skovene omkring Silkeborg. Perleuglekassen er samlet med uforgængelige rustfri stålskruer og er derfor både meget solid og vejrresistent, selv i det fugtige danske klima. Indgangshullet er ovalt med størrelsen 9 x 11 cm. Dette mål er gennemsnitsmålet for de forladte sortspættehuller, hvor perleugler naturligt yngler. Selve tagkonstruktionen er udført i klinkebrædder af lærketræ, for effektivt at forhindre vandindtrængen. I tilfælde af slagregn direkte mod hullet er kassen forsynet med bunddræn, så der aldrig kan samles vand i kassen.

Opsætning
Redekassen kan opsættes i lysninger i skove og mindre beplantninger med høje gamle træer. Kassen kan med fordel placeres i yderkanten af en lysning eller på et solitært træ i lysningen. Det er vigtigt, at kassen ikke vender direkte mod vest. Optimalt sættes kasserne op med hullet i retningen øst-sydøst. Kasserne skal gerne monteres i en højde af minimum 6 meter. Redekassen monteres med et solidt tov (følger ikke med), der trækkes igennem de to huller under kassens tag (se billede) og bindes fast om et træ. Når kassen er på plads, fores bunden med de medfølgende høvlspåner. Fores kassen ikke, kan æggene rulle ud til siderne i kassen, da perleuglerne ikke selv samler redemateriale.

Andre fede arter
Perleuglekassen passer også til huldue og allike.

Dimensioner
Højde: 58 cm
Bredde: 25 cm
Dybde: 25 cm

Klik på fuglenes navne, for at læse mere om perleugle, allike og huldue.

Ugler Varenummer: 10110

999,00 kr.

Perleugle, allike og huldue redekasse i FSC certificeret douglasgran

999,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK