Rækkehus til 3 spurvefamilier i FSC certificeret douglasgran
Denne Rækkehus til 3 spurvefamilier i FSC certificeret douglasgran er fremstillet af dansk douglasgran fra skovene omkring Silkeborg. Douglasgran er særligt velegnet til fuglekasser, da træet er mere modstandsdygtigt overfor råd og svamp end andet træ. Den skal ikke behandles, hvilket både fugle og miljø sætter pris på. Douglasgran kendes på det rødlige ved, der har et højt indhold af harpiks og garvestoffer. Derfor har douglasgran en langt bedre holdbarhed end andet grantræ, og er velegnet til udendørs brug, f.eks. til fremstilling af fuglekasser. Det indbyggede dræn, tilpas ventilation, og opklatringsriller indvendigt i kassen giver mejserne et tørt og lunt bo med et godt klima sommer som vinter.

Kassen sættes op med rustfri skruer. Skruer kan tilkøbes til montering i træ eller mursten og beton. Forsiden låses med medfølgende split, så kassen kan åbnes uden brug af værktøjer.

En sund gråsinollike familie
Giv fuglene en god bolig, som holder i mange år. Gråspurve rydder selv det værste op, men renses kassen for gammelt redemateriale hvert efterår, forbedres vilkårene for fuglene næste ynglesæson. Redekassen kan åbnes og rengøres uden brug af værktøj.

Nyd gråspurvene pludrer med hinanden
Gråspurvene er meget sociale i yngletiden og ynder at have rede tæt på hinanden. De holder af tætte buske, krat og hække, hvor de kan opleves sidde og pippe og sludrer med hinanden. Sørger man for vand og bar sandet jord kan man opleve spurvene rense sig i både vandet og støv. Begge ting hjælper dem med at holde fjerdragten ren og utøj væk. Gråspurvene er desværre ikke så almindelige i bybilledet som tidligere. Det hænger sammen med mangel på rede steder og begrænset adgang til føde. Tidligere var mange huse utætte og rede mulighederne var utallige under tagudhæng og lignende. Derfor hjælper man også spurvene ved at sætte en spurvekasse op.

Til forskel for mange andre fugle, kan man sagtens hænge flere spurve redekasser op tæt på hinanden. Denne sociale fugl yngler gerne i kolonier. Kig eventuelt på vore andre rækkehuse og højhuse.

Opsætning
Placer så vidt muligt redekassen imellem 1,5 meter til 6 meters højde. Gråspurve kan godt lide at bo højt til vejrs. Fuglene er gode til at tilpasse sig, men foretrækker at indgangshullet vender mod nord eller øst. I de fleste tilfælde vil de stadigvæk få masser af gavn af kassen hvis den hænger anderledes.

Passer bedst til: gråspurv, men skovspurven, mejserne og spætmejsen vil også gerne bruge kassen.

Læs mere om gråspurven her.

Med spurvekassen leveres
1 stk. rustfri split til at holde forsiden på plads.

Monteringsløsninger til træ eller mursten og beton facader kan tilkøbes.

Mål og vægt
Indgangshul: 35 mm.
Højde: 31 cm.
Bredde: 40 cm.
Dybde: 19 cm.

Husk hulbeslag, hvis du vil holde spætten ude.

Synonymer: spurve kasse, spurvekasse, spurveredekasse, gråspurve redekasse, fuglehus, spurvehus, fuglebo.

Spurve Varenummer: 104415

699,00 kr.

Rækkehus til 3 spurvefamilier i FSC certificeret douglasgran

699,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK