Inviter mejserne og andre fede arter ind i haven
Inviter de fede arter ind i haven med denne rødstjert og mejse redekasse i FSC certificeret douglasgran med et ovalt indgangshul på 30×45 mm. Fremstillet i hånden af dansk FSC-certificeret douglasgran fra bæredygtig skovdrift. Douglasgran udmærker sig ved sit rødlige og holdbare kerneved. Mejsekassen er samlet med rustfri stålskruer, der sikrer lang holdbarhed i det fugtige danske klima. Der er lagt stor vægt på en kombination af bæredygtighed og holdbarhed i materialevalget. Det er derfor heller ikke nødvendigt at behandle mejsekassen, hvilket både mejser og miljø sætter pris på. Det indbyggede dræn, tilpas ventilation, og opklatringsriller indvendigt i kassen giver mejserne et tørt og lunt bo med et godt klima sommer som vinter.

Specielt designet hulindgang
Hulstørrelsen på 30×45 mm er skabt til at give rødstjerten de bedste vilkår. Rødstjert yngler gerne i redekasser, men den ønsker mere lys, end et traditionelt 32 mm indgangshul kan give. Med et ovalt indgangshul forøges lyset inde i redekassen markant med 44 %, samtidigt med at give den bedste beskyttelse til beboerne.

Nem at hænge op og vedligeholde
Redekassen kan åbnes og rengøres uden brug af værktøj. Vi anbefaler at man fjerne gammelt redemateriale om efteråret.

Det medfølgende bøjle- og aluminium søm giver mulighed for at hænge kassen hvor man vil. Selv på hurtigt voksende træer. Sæt sømmet halvvejs ind i træet og flyt redekassen ud ad når træet vokser.

Opsætning
Placer så vidt muligt redekassen imellem 1,5 meter(næse højde) til 3 meters højde. Alle arterne der kan bruge denne redekasse, har det fint med at den hænger i 1,5 meters højde. Dog kan broget fluesnapper og rødstjert godt lide at hænge lidt højere til vejrs, så hvis muligt kan man hænge redekassen i 2,25 meters højde og opefter.
Indgangshullet bør vende mod nord eller øst. Hvis det kun er muligt at vende redekassen mod syd, vil der stadigvæk være god chance for en succesfuld ynglesæson. Ellers kan man overveje vores redekasser af egetræ, da de har et endnu bedre indeklima.

Passer bedst til: rødstjert, musvit, blåmejse, topmejse, fyrremejse, sumpmejse, sortmejse, skovspurv og broget fluesnapper, men spætmejse og vendehals kan også finde på at bruge redekassen.

Med mejsekassen leveres
1 stk. rustfri bøjle til ophængning
1 stk. aluminiumsøm til montage på levende træer
1 stk. rustfri split til at holde forsiden på plads.

Mål og vægt
Højde: 31 cm
Bredde: 14,5 cm
Dybde: 15 cm
Vægt: 2 kg

Husk hulbeslag, hvis du vil holde spætten ude.

Rødstjert Varenummer: 105231

329,00 kr.

Rødstjert og mejse redekasse i FSC certificeret douglasgran

329,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK