Sejerø er pa° en og samme tid som danske sma°øer er flest og helt unik. Geografien og historiske hændelser har præget øboernes liv og den kultur, de har skabt.

Vi kalder Sejerø for tejstens ø, fordi sejerøboerne pa° samme ma°de som den sjældne havfugl gennem tiden har forma°et at tilpasse sig de særlige og vanskelige livsbetingelser, som øen har budt og byder pa°.

Bogen falder i to dele – øens mennesker og øens natur.

Historiske beretninger, anekdoter, erindringer og samtaler med sejerøboere spiller sammen i et forsøg pa° at fange øboernes særpræg: en selvstændig, nogle vil sige selvra°dig, slidsom og kongetro befolkning, der har forma°et at tilpasse sig tilværelsens til tider barske betingelser. Bogen er tilegnet afdøde fisker Christian Dines Sørensen, hvis fotosamling leverer bidrag til skildringen; derfor er bogen i nogen grad præget af havnens og vandets perspektiv.

Øen har en særpræget natur. Med naturfaglig omhu fortælles om den fauna og flora, som ligger foran den besøgendes fødder og øjne. At naturen er unik og byder pa° særlige oplevelser, understreges ved, at beskrivelsen er fulgt op med illustrationer af nogle af Danmarks fineste naturkunstnere fra kredsen omkring Johannes Larsen-museet i Kerteminde; Jens Bohr, Jon Fjeldsa°, Jens Gregersen, John Olsen, Leif Rydeng m.fl., der som forfatteren har ladet sig inspirere af øen.

Naturområder Varenummer: 105029

299,00 kr.

Sejerø – Tejstens ø

299,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK