Slørugle redekasse fremstillet i vandfast krydsfiner
Slørugle redekasse i FSC certificeret douglasplade indrettet med to kamre. Sløruglekassen  forsynet med et indflyvnings kammer og et decideret redekammer, hvor ungerne kan gemme sig for lyset og bygge rede af de medfølgende høvlspåner.
Sløruglen er en af de uglearter, der er i fremgang i Danmark. Dette skyldes bl.a. en stor indsats med opsætning af redekasser. Man regner med, at der er ca. 350 ynglende par. Sløruglen holder af gårde, hvor der stadig holdes husdyr, og hvor der er større træer eller parklignende bevoksninger. Sløruglen er nataktiv og en effektiv musejæger. Sløruglerne er meget trofaste, så har man først slørugler i kassen, kan man regne med dem år efter år. I særligt gode museår kan sløruglerne opfostre to kuld unger.

Opsætning af sløruglekassen
Sløruglekassen kan opsættes i lader, maskinhuse eller i andre udhuse. Det er vigtigt, at sløruglerne hele tiden har adgang til det fri igennem et passende hul, f.eks. en knust staldrude eller et hul i gavlmuren som på billedet til venstre. Sløruglekassen kan evt. monteres på en hanebjælke eller direkte på en gavlvæg. Hvis sløruglekassen placeres på en bjælke, er det vigtigt, at der ikke er adgang til indflyvningshullet for rovdyr som mink, mår og katte. Oprindeligt ynglede sløruglen oftest på staldlofter, hvor der både var masser af halm, mus, og varme fra stalden. De gamle staldbygninger var sjældent lukket helt af, og uglerne kunne som regel altid finde en indgang bag et frønnet bræt eller en sprække under taget.

Åbner let med hængslet låge
Sløruglekassen kan let tilses uden brug af værktøj gennem lågen i den ene ende. Lågen er hængslet og holdes på plads med en et lukketøj, der kan åbnes med håndkraft. Det er vigtigt, at bagenden åbnes, og den medfølgende pose høvlspåner fordeles i redekammeret, inden kassen sættes op.

Dimensioner:
40 x 40 x 80 cm
Indflyvningshul: 15 x17 cm.

Der medfølger en pose høvlspåner til forring af redekammeret.

Læs mere om sløruglen, her.

Redekasser Varenummer: 105020

1.249,00 kr.

Slørugle redekasse i FSC certificeret douglasplade

1.249,00 kr.

Forventet leveringstid: 3-10 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK