Minus
1
Plus
Kurv (0) total : 0,00 kr.
  • Op til 20% rabat for medlemmer
  • Butik centralt i KBH
  • 30 dages fuld returret
  • Fri fragt v. køb over 499,- i hele DK

Swarovski Optik AX Visio – Den intelligente kikkert

AX Visio er en banebrydende og unik enhed, der revolutionerer naturobservation for alle, uanset erfaring.
Naturbutikken | 08. januar 2024

NYHED – Verdens første SmartKikkert, der genkender mere end 9000 arter!

Swarovski Optik lancerer i dag AX Visio, en unik og banebrydende innovation på verdensplan. Dette skyldes ikke kun, at det er et nyt produkt fra Swarovski Optik, men også fordi det er et helt unik og hidtil uset type af produkt.

AX Visio markerer sig som den første SmartKikkert i verden, ikke ulig en moderne smartphone, og kombinerer en fremragende optisk oplevelse med avanceret teknologi.

Ud over at være en højkvalitets optik der nærmest er identisk til den sublime EL 10×32, inkluderer AX Visio et kamera, der kan tage stillbilleder og optage video.

Det revolutionerende ved AX Visio er dog integrationen af en kraftfuld computer direkte i optikken. Denne computer kan, hvis du ønsker det, fortælle dig, hvad du ser gennem optikken. Den kan ikke blot informere dig på dansk, men også inkludere den latinske betegnelse, og endda fortælle dig fuglens navn på andre sprog som spansk eller fransk – mulighederne er næsten uendelige.

Computeren indeholder oplysninger om alle verdens fugle, hvilket gør det muligt at identificere fugle med næsten 100% nøjagtighed, uanset hvor på jorden du befinder dig. Uanset om du er i de eksotiske jungler i Costa Rica på udkig efter en Keel-Billed Toucan (Kølnæbbet tukan) eller i Mongoliet for at iagttage en Oriental Plover (Gobipræstekrav), kan Swarovski Optik AX Visio identificere fuglen næsten øjeblikkeligt. For at optimere identifikationsprocessen indeholder AX Visio også GPS, som bidrager til hurtig artsbestemmelse.

Kræver ikke Smartphone eller PC opkobling

For alt ovenstående kræver ingen forbindelse til computer eller SmartPhone, udover hvis man vil endnu mere eksempelvis udtrække video eller billeder eller dykke dybere i de utallige muligheder AX Visio tilbyder. Du kan også bruge AX Visio helt uden at betjene nogen elektronik, såfremt du blot ønsker at bruge den som en almindelig klassisk kikkert.

Swarovski Optik AX Visio tilbyder også Augmentet Reality.

Swarovski Optik AX Visio tilbyder en innovativ måde at dele observationer på uden behov for fysisk at pege eller forklare med ord, hvilken busk eller træ man skal kigge mod. Dette fungerer ved, at brugeren af AX Visio, når de ser noget interessant, markerer det ved et enkelt tryk på en knap. Når en anden person derefter ser gennem AX Visio, vil enheden automatisk guide dem til den præcise retning af det observerede objekt. Dette sker uafhængigt af brugerens oprindelige orientering eller position i forhold til det observerede, hvilket gør det nemmere og mere præcist at dele observationer med andre.
Let fortalt fortæller Swarovski Optik AX Visio præcis hvorhen du skal kigge.

En verden af muligheder med APP-opkobling

For at fuldt ud udnytte Swarovski Optik AX Visio, er det anbefalet at forbinde den til den specielt udviklede Swarovski-app. Appen gør det muligt ikke kun at se og registrere tidligere identifikationer, inklusiv artens navn og dens placering, men også at eksportere billeder og videoer til deling med venner eller på databaser.

Udforskning af appen afslører desuden en mulighed for at dele live observationer fra AX Visio med op til fem enheder, som kan være en kombination af smartphones og en tablet. Dette tillader brugere, såsom turledere, at dele deres observationer i realtid med andre, hvilket åbner for utallige muligheder for fælles oplevelser, uanset geografisk placering andet end i Wifi afstand.

Ikke kun fuglebestemmelse

Swarovski Optik AX Visio, udover at kunne genkende alle verdens fugle uden brug af en app, har også kapaciteten til at identificere pattedyr, sommerfugle og guldsmede. Disse tre kategorier repræsenterer hver især en kompleks videnskab med et væld af arter og underarter. Selvom identifikationssikkerheden for disse kategorier ikke er helt så omfattende som for fugle, er den stadig bemærkelsesværdig høj og overgår ofte selv det, de fleste eksperter kan præstere i felten. Det er dog værd at bemærke, at identifikationen af guldsmede og sommerfugle er begrænset til arter fundet i Europa.

Designet af verdenskendte Marc Newson

Marc Newson, anerkendt som en af de mest indflydelsesrige industrielle designere i nyere tid, har investeret utallige timer i at udforme Swarovski Optik AX Visio. Hans fokus har været på alt fra ergonomi og håndtering til den følelsesmæssige og fysiske komfort ved brugen af produktet.

Takket være den avancerede teknologi, som Swarovski Optik AX Visio indeholder, har der været en stor indsats for at sikre, at denne SmartKikkert ligner og føles som en traditionel kikkert så meget som muligt. Dette har krævet et yderst komplekst design, herunder et kabinet fræst og drejet i aluminium, hvilket er en betydelig mere avanceret proces end den almindelige støbning i magnesium, der ofte anvendes i kikkertproduktion.

Andreas Glerk, CTO fra Swarovski Optik fortæller

Du finder Swarovski AX Visio samt anbefalet tilbehør lige her

Swarovski AX Visio Galleri

Kan du heller ikke få hænderne ned og vente på den kommer på lager i Naturbutikken? Så nyd udvalget af nedenstående billeder, hvor du bl.a. får et lille indblik af produktionen af denne banebrydende innovation.

Vores kunder giver de varmeste anbefalinger

Del din mening med os og hjælp os med at blive endnu bedre!

Skriv en anmeldelse

Bliv en del af Naturbutikken

Følg os på Instagram og få et indblik i hvad vi laver

Følg os på Instagram

Vores mission

Danmarks bedste til kikkerter og teleskoper

Naturbutikken har Danmarks bedste udvalg i kikkerter og teleskoper. Vi er specialuddannede og deler gerne af vores egne erfaringer som fuglekiggere og naturguides. Desuden har vi Danmarks bedste specialboghandel med bøger om fugle og natur.

Overskud går til naturbeskyttelse

Når du handler i Naturbutikken går overskuddet til Dansk Ornitologisk Forenings arbejde med fugle- og naturbeskyttelse i Danmark. Beskyttelsesarbejdet sker via politisk fortalervirksomhed, indsamling og formidling af viden, konkret beskyttelse af fuglelokaliteter samt opkøb og pleje af naturen.

Konkret naturbeskyttelse

Den konkrete beskyttelse af fuglelokaliteter og indsamling af viden baseres på frivillige aktister, som overvåger fuglelokaliteter, ringmærker fugle, bidrager til optællinger af udvalgte fuglearter og arbejder for at forhindre færdsel ved rovfuglereder eller beskyttelse af marker med ynglende fugle i dialog med lodsejere og myndigheder.

Naturområder

I Danmark passer Dansk Ornitologisk Forening godt 200 naturområder , mens den af DOF stiftede selvstændige fond, Fugleværnsfonden ejer 21 fuglereservater.

En del af verdens største naturbeskyttelsesorganisation

Internationalt arbejder Dansk Ornitologisk for at begrænse ødelæggelserne af særlige fuglelokaliteter i Kenya, Uganda og Nepal. På global plan er Dansk Ornitologisk Forening medlem af BirdLife International – verdens største naturbeskyttelsesorganisation med 13 mio. medlemmer og aktivister fordelt i 120 lande. BirdLifes medlemmer passer tilsammen 10.000 naturområder verden over.

Bliv medlem af DOF BirdLife og få

Discount icon Op til 20% rabat for medlemmer
Bird icon Støt truede fuglearter & naturområder
Forest icon Gratis tilbud til forskellige aktiviteter
Reading Få medlemsbladet Fugle & Natur
Bliv medlem af DOF Birdlife