Vendehalsredekasse i FSC-certificeret douglasgran 

Hjælp vendehalsen med at få næste generation på vingerne, med en Vendehals redekasse med hulbeslag i FSC certificeret douglasgran. Vendehalsen er en fantastisk fugl, som faktisk er en spætte. Desværre har den det svært, men med opsætning af redekasser til vendehals, er du med til at sikre dens fremtid i Danmark. Man kender ikke helt årsagen til dens tilbagegang, men en af årsagerne kan meget vel være mangel på egnede ynglepladser, da den har mistet flere af dens levesteder.  Vendehalskassen er monteret med en rustfri stålplade, som beskytter hullet mod andre spættearter, der ellers hurtigt kan udvide hullet.

 

En sund vendehalsfamilie

Vendehals redekasse med hulbeslag i FSC certificeret douglasgran er udført i dansk vejrbestandigt douglasgran fra bæredygtigt skovbrug omkring Silkeborg og er derfor ekstrem holdbar og lavet så lokalt som muligt. Her er ikke noget med, at der er blevet udledt en masse benzinos ved fragt af træ fra Østeuropa, eller at træet kommer fra skove, hvor der ikke tages hensyn til skovens beboere.

 

Vendehalskassen kommer med monteret rustfrit hulbeslag og indgangshul på 35 mm. Douglasgran udmærker sig ved sit rødlige og holdbare kerneved. Redekassen er samlet med rustfri stålskruer, der sikrer lang holdbarhed i det fugtige danske klima. Der er lagt stor vægt på en kombination af bæredygtighed og holdbarhed i materialevalget. Det er derfor heller ikke nødvendigt at behandle redekassen, hvilket både fugle og miljø sætter pris på! Det indbyggede dræn, kombineret med tilpas ventilation og opklatringsriller indvendigt i kassen, giver vendehalsen eller andre beboer et tørt og lunt bo med et godt klima både sommer og vinter.

 

Opsætning  

Vendehalsen yngler naturligt i åben skov og ynder specielt heder og hedeplantager, men kan også findes i have- og parkmiljøer. Kassen opsættes med den medfølgende rustfri bøjle og aluminiumssøm i et træ 1,5 til 3 meter over jorden. Kassen fores med de medfølgende høvlspåner.

 

Fuglene er gode til at tilpasse sig, men hvis redekassen hænger udsat, er det bedst at indgangshullet vender væk fra de koldeste vindretninger og slagregn i området. Det gængse råd er mellem nord og øst.  

 

Kassen passer bedst til vendehals, men spætmejse, gråspurv, broget fluesnapper, rødstjert, musvit, blåmejse, topmejse, fyrremejse, sumpmejse, sortmejse og skovspurv kan også finde på at bruge redekassen.  

 

Tips og tricks  

Undgå at vendehalsens bolig bliver taget af en anden! Der er kamp om redehullerne i den danske natur og da vendehalsen ankommer i det sene forår, er mange redekasser allerede optaget. Man kan med fordel sætte to redekasser op få meter fra hinanden. Hvis den ene bliver overtaget af f.eks. en musvit, vil musvitten typisk afholde mange andre hulrugende fugle i at yngle indenfor en radius af 10 meter. Dermed vil den anden redekasse stadigvæk være ledig for vendehalsen, der godt kan leve tæt sammen med musvitten.   En anden løsning er at proppe hullet til, indtil slut april eller start maj. Samme teknik kan også bruges til fordel for broget fluesnapper og mursejler. Pas dog på med mursejleren, da den godt kan finde på at flyve blindt ind i sin redekasse.

 

Hvordan ser vendehalsens tunge ud? Og hvad foregår der egentligt i den redekasse? Læs denne flotte historie om vendehalsparret ved Asserbo og find ud af det!  

 

Produktbilledet af vendehals, der fodre unger i en gamle redekasse af douglasgran, er af Klaus Dichmann. Det rødlige kerneved kan stadigvæk ses under taget og indgangshullet, hvor vendehalsens aktivitet har slidt mos og snavs væk.  

 

Egenskaber:  

Hulstørrelse: 35 mm  

Bræddetykkelse: 22 mm  

Udvendige mål: Højde: 35 cm, Bredde: 17,5 cm, Dybde: 17 cm  

Bundens indvendige mål: 12,5 x 13 cm  

Afstand fra underkant af hul til kassens bund: 21 cm

 

Medfølger:

Monteret hulbeslag

Bøjle og søm til ophæng

Redemateriale

 

Oplev den sjældne spættes smarte trick mod rovdyr her: 

 

Vendehals Varenummer: 10135

399,00 kr.

Vendehals redekasse i FSC certificeret douglasgran

399,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK