Interessant læsning om vilde danske orkidéer

Kan du kende en vild orkidé, når du ser den? Fruesko, hjertebladet fliglæbe, hyldegøgeurt, skov-hullæbe … Nogle er særdeles sjældne, andre mere almindelige. De er alle fredede.

Orkidéerne er både kræsne og sarte, når det kommer til valg af levested og omgivelsernes påvirkning. De er nemlig afhængige af samlivet med artsspecifikke svampe og bestøvende insekter, ligesom jordbundsforholdene på voksestederne er af stor betydning. Med deres unikke levestedskrav er de gode indikatorer for naturtilstanden i skove, kær og moser og på overdrev. Desværre trues de attraktive orkidéer ikke bare af plukning og opgravning. Intensive driftsformer, tilgroning og mangel på plads spiller en væsentlig rolle for deres tilbagegang.
Vilde danske orkidéer præsenterer en række hjemmehørende orkidéarter, fortæller om deres spændende biologi og beretter historien om den landsdækkende overvågning af dem. Håbet med bogen er at give et indblik i orkidéernes særegne verden og dermed bidrage til at bevare dem i naturen.
Planter Varenummer: 105897

149,00 kr.

Vilde Danske Orkidéer

149,00 kr.

Leveringstid: 1-3 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK