Et trygt uglebo i høj kvalitet
Oplev natugleparret og deres unger med denne Natugle redekasse med tagpap i FSC certificeret douglasgran. Natuglekassen er produceret af det bedste douglasgran og lærketræ fra bæredygtigt dansk skovbrug. Lærketræ og douglasgran er selvimprægnerende pga. deres naturlige indhold af garvestoffer og egner sig derfor til fremstilling af langtidsholdbare natuglekasser. Natuglekassen er samlet med rustfri søm og skruer, der sammen med træsorterne sikrer længst mulig holdbarhed. Tagkonstruktionen er udført i klinkebrædder af lærketræ, for effektivt at forhindre vandindtrængen. Vand fra selv hård regn og blæst, løber nemt ud af kassen takket være dræn. Ved hjælp af bræddekonstruktionen kan natugleungerne klatre op og ses i indgangshullet om foråret.

Tagpap er velegnet til særligt vejrudsatte natugle redekasser
Specielt til særligt vejrudsatte lokaliteter, som for eksempel den jydske vestkyst, er tagpaptaget at foretrække. Her eksponeres natugle redekassen jævnligt for saltholdig fugtig vind samt hyppige udtørringer og opfugtninger. Kombinationen af et modstandsdygtigt tag, det holdbare kerneved fra douglasgran og sammenføjningen med rustfri skruer og klamper bevirker, at denne redekasse kan komme tårnfalkene til gavn i mange mange år.
Der er anvendt en ekstra kraftig type tagpap, såkaldt overpap, beklædt med skifferflager. Overpappet er smeltet fast til den vandfaste krydsfiner og bukket ind under kanter og udhæng, så vandindtrængen effektivt forhindres.

Hjælp natuglen og dit nabolag
Når du køber en natuglekasse fra Naturbutikken, er du først og fremmest med til at sikre natuglerne et godt og sikkert ynglested. Samtidig er du med til at holde bestanden af mus og rotter nede og du støtter bæredygtig dansk skovdrift. Læs mere om natuglen og skadedyrsbekæmpelse her.

Alt overskuddet går til Dansk Ornitologisk Forening og blandt andet formidling og beskyttelse af natuglen.

Opsætning af natuglekassen
Natuglekassen kan opsættes alle steder, hvor der er træer, skovbryn, lysninger eller mindre bevoksninger, for eksempel i haver, parker og anlæg eller selvfølgelig i skove. Hvis der er træer i nærheden, kan de også godtage en lade gavl. Uglekassen kan opsættes hele året rundt, da uglerne konstant er på udkig efter egnede ynglesteder. Natuglerne yngler fra februar til maj, så hvis du vil give natuglerne de bedste forudsætninger inden ynglesæsonen, er det en god ide at opsætte kasserne i efteråret eller først på vinteren. Så kan uglerne nå at se kassen an, inden yngletiden begynder. Det anbefales, at natuglekassen som minimum opsættes 3 meter over jorden, gerne højere hvis muligt. Dette afhænger dog meget af højden på de omgivende træer og det træ, hvori uglekassen opsættes.

Montering af natuglekassen
Natuglekasse monteres med to stykker solidt tov (følger ikke med), der trækkes igennem de to huller under kassens tag og hullerne tæt på kassens bund (se billeder) og herefter bindes fast om et træ. Når kassen er på plads, fordeles de medfølgende høvlspåner i bunden af kassen. Natuglerne samler ikke selv redemateriale, og det er derfor vigtigt, at spånerne fordeles, således uglen kan forme en rede i midten af kassen så æggene ikke ruller ud til siderne.

Tips og tricks
Det anbefales at indgangshullet vender væk fra den koldeste vindretning i området. Da natugleungerne godt kan lide at sole sig om morgenen efter en kølig nat, kan man med fordel vende redekassen mod øst eller syd øst, hvis muligt. Dog helst ikke direkte mod syd, da natuglen ikke vil have for meget lys ind i kassen
Ved indflyvning til hullet foretrækker natuglen at komme nedefra og op. Sørg derfor for at der f.eks. ikke stikker grene ud foran eller under indflyvningshullet.
Omkring maj kan man være så heldig at finde natugle ungerne på jorden tæt ved redekassen. Det er normalt og forældrene passer stadigvæk på dem. Ungerne lærer hurtigt at klatre op i sikkerhed i træerne. Hold afstand for ikke at forstyrre natuglerne for meget. De kan f.eks. opleves ekstra godt i en kikkert, se her.

Mål og dimensioner
Højde: 58 cm
Bredde: 30 cm
Dybde: 32 cm
Hulstørrelse: 15 cm.

Læs mere om Natugle her.

Ugler Varenummer: 104856

1.349,00 kr.

Natugle redekasse med tagpap i FSC certificeret douglasgran

1.349,00 kr.

Forventet leveringstid: 3-10 hverdage
Gratis forsendelse ved køb over 499,- i hele DK